Hagatorget i Söderköping sommartid
Hagatorget i Söderköping. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Söderköping

"Demokratibrist i skolfrågan"

1:16 min

Det finns ett demokratiunderskott i Söderköping, det anser politiker från Centerpartiet. Beslutet i den senaste skolfrågan kommer att klubbas utan att vara förankrat hos Söderköpingsborna anser Roland Nilsson (C) som är ledamot i barn- och utbildningsnämnden.

– Om man inte har förankrat och inte gett tid för reflerktion, eftertanke och analys så kommer de som inte fått vara med att kritisera projektet  fortsättningsvis.

– Men om man känner delaktighet i en process så repsekterar man och ställer upp ändå på ett beslut även om man inte får som man vill, säger Roland Nilsson.

Roland Nilsson och partikamraten Pia Liedholm framför sina synpunkter bland annat i en debattartikel till media. 

Kjell Eriksson är Socialdemokrat och ordförande i Söderköpings barn- och utbildningsnämnd. Han känner inte igen sig i kritiken.

Nu på tisdag finns möjlighet för allmänheten att lyssna, men inte att yttra sig, när förslaget ska upp på kommunstyrelsens möte för information till politikerna. Därefter tas beslut om framtidens skola i Söderköping veckan därpå. 

– Jag är övertygad om att det här kommer att bli en bra skola för Söderköping och Söderköpings barn och en bra skola även för personal och medarbetare, säger Kjell Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".