Joakim Kjellbom
Foto: Roger Vikström/TT

Vinst i sekunddramat för Dolphins

2:50 min

Med under två minuter kvar av matchen tog hemmalaget Dolphins ledningen med 95-93 och kunde tillslut hålla det till en 99-95 vinst mot Umeå.

Premiär i Stadium Arena i herrarnas basketliga, från och med nu kallade SBL, när Umeå gästade Norrköping. En premiär som innehöll det mesta från riktigt bra försvar till riktigt bra anfall och till slut också en rafflande avslutning.

Dagens 1032 åskådare fick se en inledning med ett högt tempo där det var poäng åt båda håll och mycket spring från korg till korg.

– Vi vill spela snabbare i år, men med de sagt så ska vi också försöka ta bra skott. Det är en fin balansgång där och idag kanske det inte var den bästa. Anfallsmässig gör vi 99 poäng det är inte där vi måste bli bättre, vi kan ha ett bättre spel, men framförallt är det försvarsmässigt som vi måste kolla vad som gick fel. Men skönt att vi kunde vinna premiären, säger en utmattad Mikael Lindqvist efter matchen.

Det var en väldigt jämn och underhållande match som aldrig var mer än sex poäng mellan lagen. Detta fram till den fjärde kvatern av matchen då inledde starkt med att ta en 13 poängs ledning. Men efter en time out precis när 68-81 poängen lades i av bortalaget så knaprade hemmalaget in.

– Skönt att vi kan avsluta starkt och vinna matchen, tycker Umeå spelar jättebra. Men samtidigt tycker jag vi gör för mycket misstag i första halvlek, vi spelar bättre i andra halvlek. Men då har vi redan fått de i ett bra flow och de skjuter väldigt bra, så vi måste göra ett bättre jobb i första halvlek, säger Lindqvist.

Umeå stretade emot starkt i 39 minuter och 18 sekunder, men när Joakim Kjellbom satte två straffkast till 97-95, då var energin slut hos gästerna. Sedan fick också Mikael Lindqvist sätta de två sista spikarna i kistan när han satte två straffkast till slutresultatet 99-95 med 7 sekunder kvar att spela. Värt att nämna för Dolphins del är att nyförvärvet och födelsedagsbarnet Tyrell Green gjorde 25 poäng i sin tävlingsdebut för laget.

Nästkommande match för Dolphins är långt upp o landet borta mot regerande mästarna Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".