Peter Jansson, lagledare Vargarna.
Foto: Petter Ahnoff/Sveriges Radio.
Speedway

Vargarnas nya lagledare: "Vargarna ska vara i Elitserien"

2:58 min

"Jag tackade framförallt ja för att det är kul att de har bestämt sig för att börja om och satsa lite på unga killar som de har i klubben – och som är från Norrköping", säger han.

Ersättaren till Mats Boström på lagledarposten i speedwaylaget Vargarna är klar – och det är en nygammal profil som tilldelas posten.

– Det ska bli inspirerande och kul. Jag har saknat klubben och människorna här", säger Peter Jansson.

Vad ser du om du tittar på Vargarna nu och jämför med 2014?

– Det känns som att det har blivit mindre alltihop. Mindre funktionärer och mindre publik framförallt! Det är lite synd, men det måste vi försöka ändra på, säger han.

Efter säsongen 2014 lämnade han Vargarna efter sina åtta år som lagledare. Bakgrunden var Vargarnas inställda match mot Smederna och den händelsekedja som slutade med att Vargarnas säsong tog slut. Matchen fick avbrytas på grund av regn, men istället för att möta Smederna i en ny match, valde Vargarnas styrelse att lämna walk over. Norrköpingslaget hade på pappret fortfarande en chans att nå slutspelet i Elitserien.

För en vecka sedan fick han frågan av sportchefen Whilma Johansson att åter tillträda posten som lagledare. Han och klubbens sportgrupp är överens – och nu återstår ett styrelsebeslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".