Vita Hästenspelare. Foto: Christina Turesson/Sveriges Radio.
Vita Hästen fortsätter att vara starkast efter ordinarie tid.
Hockeyallsvenskan

Vita Hästen vann - till slut

4:18 min

Vita Hästen tappade en 3-0-ledning men fick sista ordet via 4-3-seger efter förlängning hemma mot Björklöven.

Samtliga hemmamål kom med en Björklövenspelare utvisad. Men trots tre måls försprång efter den första perioden hamnade Vita Hästen för fjärde matchen på raken i förlängningsspel. Och för fjärde gången på lika många försök tog Norrköpingslaget bonuspoängen.

– Vi hade ett ruggigt bra power play i första perioden. Det var väl det som var skillnaden. I andra är vi inte med alls överhuvudtaget. Vi får lite övermod och gör lite saker som vi kanske inte riktigt klarar av. Vi spelar otroligt enkelt i början, får på så sätt power play och gör mål då. Sedan när vi leder med 3-0 ska vi konstla till det istället och blir lite bekvämare, summerade Vita Hästens Marcus Eriksson till P4 Östergötland efter segern.

Efter sju spelade matcher står Vita Hästen på åtta poäng via fyra vinster – tre (raka) efter förlängning och en efter straffläggning.

– Vi är svårslagna men gör kanske inte riktigt bra insatser sett över 60 minuter för att ta tre poäng. Det är väl det måste försöka bli bättre på för att ta trepoängare, funderade Eriksson.

Det här var den första av hela fyra Vita Hästen-matcher denna vecka. De kommande är i kronologisk ordning Troja-Ljungby (borta, onsdag), Modo (hemma, fredag) samt Södertälje (hemma, söndag).

Vita Hästen - Björklöven 4-3 (3-0, 0-2, 0-1, 1-0)

Målen: 1-0 (1.45) Marcus Eriksson (Jesper Samuelsson, Rickard Palmberg), spel fem mot fyra, 2-0 (7.38) Mattias Kalin (August Gunnarsson, Palmberg), spel fem mot fyra, 3-0 (10.47) Palmberg (Samuelsson, Eriksson), spel fem mot fyra, 3-1 (20.19) Fredric Andersson, 3-2 (27.32) Tobias Hage, spel fem mot fyra, 3-3 (14.47) Alex Hutchings, 4-3 (60.52) August Gunnarsson (Eriksson, Samuelsson), spel fyra mot tre.

Skott, totalt: 27-32.

Utvisningar, Vita Hästen: 2x2 minuter, Björklöven: 5x2.

Publik: 2535.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".