Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio Östergötland
1 av 2
Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio Östergötland
Ekobrottsmyndigheten Cloetta
2 av 2
Två chefer inom Cloetta-koncernen som anhölls på tisdagen misstänkta för insiderbrott har släppts från häktet. Men misstankarna kvarstår, skriver Ekobrottsmyndigheten på Twitter. Foto: Bild från Twitter.
Östergötland

Cloettachefer släppta från häktet

Två chefer inom Cloettakoncernen som anhölls på tisdagen misstänkta för insiderbrott har släppts från häktet. Men misstankarna kvarstår, skriver Ekobrottsmyndigheten på Twitter.

Ekobrottsmyndigheten slog till mot flera nyckelpersoner inom godistillverkaren Cloetta på tisdagen och genomförde razzior där bland annat datorer, mobiltelefoner och dokument togs i beslag. I samband med det greps och frihetsberövades cheferna.

Insiderbrotten handlar om att flera nyckelpersoner inom koncernen sålde aktier en kort tid innan bolaget gick ut med en så kallad vinstvarning den 14 september. Direkt efter vinstvarningen föll aktien med flera procent.

Under de två veckor som föregick vinstvarningen sålde fyra höga Cloettachefer aktier för totalt 1,5 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".