Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Hanna Toma, Fatima Gholami och Saraa Saad
1 av 2
Hanna Toma, Fatima Gholami och Saraa Saad läser tredje året på Platengymnasiets naturprogram och de tycker det är bra med en klimatsmart matvecka (även om de saknar efterrätter på menyn). Foto: Anna-Karin Lodin/Sveriges Radio
Robert Ringman är enhetsschef på kostverksamheten Motala kommun
2 av 2
Robert Ringman är enhetsschef på kostverksamheten Motala kommun, han är en av initiativtagarna till den klimatsmarta matveckan. Foto: Anna-Karin Lodin/Sveriges Radio
Motala
Lyssna
3:40 min

Klimatsmart mat på menyn i Motala

Publicerat onsdag 11 oktober 2017 kl 15.47

Just nu pågår en klimatvänlig matvecka bland Motalas skolor och förskolor. Under veckan serveras inget nötkött och inget fläskkött, istället har man valt att fokusera på kyckling, potatis, rotfrukter och fisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".