blåljus polisbil polis
1 av 2
Foto: Ebba Rosencrantz/Sveriges Radio P4 Östergötland
trafikolycka i Packhusrondellen. Smitning.
2 av 2
Foto: Ebba Rosencrantz/Sveriges Radio P4 Östergötland
Norrköping

Flera bilar påkörda – föraren smet

3:46 min

Strax innan halv åtta på tisdagsmorgonen tog räddningstjänsten emot larm om en trafikolycka på Norra promenaden vid Packhusrondellen, mitt i Norrköping.

Fyra fordon har fått krockskador efter olyckan. Händelsen fick stora konsekvenser för trafiken, som stängdes av under en en tid på morgonen.

– Det ska ha varit en mörk bil som har kört väldigt fort och som ska ha kört in i andra bilar. Och när vi kommer till platsen får vi veta att föraren har lämnat bilen och sprungit ifrån platsen, berättar polisens presstalesperson Tomas Agnevik.

En kvinna i 20-års åldern fick föras till sjukhus och polisen har inte gripit den misstänkta bilföraren.

Bilarna är bärgade och avspärrningen hävd. 

– Trafiken flyter förbi nu men det är lite segare än vanligt. Enligt polisen är det fyra bilar som ska ha blivit påkörda av en femte bil, berättar Ebba Rosencrantz, reporter på plats.

Hundförare har genomsökt området för att försöka hitta personen som ska ha kört på fyra andra bilar och sedan lämnat platsen.

Polisen tar gärna emot tips om den personen. Tipsa polisen på 114 14 eller 112.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".