Avspärrningarna är hävda i Norrköping efter att ett misstänkt föremål under en bil har säkrats.
1 av 4
Avspärrningarna är hävda i Norrköping efter att ett misstänkt föremål under en bil har säkrats. Foto: Annika Selin/Sveriges Radio.
Två poliser i kvällsmörkret på gatan.
2 av 4
Det misstänkta föremålet har förts bort och ska undersökas vidare. Foto: Annika Selin/Sveriges Radio.
En avspärrad gata.
3 av 4
Foto: Annika Selin/Sveriges Radio.
Flera polispatruller larmades till Styrmansgatan med anledning av ett anträffat misstänkt farligt föremål. Föremålet ska vara anträffat under en bil.
4 av 4
Trafikanter rekommenderas att välja annan väg än kvarteren kring Hamnbron. Foto: Niklas Luks
Norrköping

Stort pådrag efter misstänkt föremål under bil

1:42 min

Delar av centrala Norrköping var under eftermiddagen avspärrade efter att polisen fått larm om ett misstänkt farligt föremål. Föremålet är nu säkrat, enligt polisen.

16:00

Polisen jobbar just nu med att ta reda på om det påträffade föremålet är farligt eller inte och inväntar bombskyddet. Enligt polisen kommer området att vara avspärrat under flera timmar.

Flera gator i centrala Norrköping har spärrats av och trafiken kommer påverkas. Trafikanter rekommenderas att välja annan väg än kvarteren kring Hamnbron.

I nuläget är gatorna Flemminggatan, Nya Rådstugugatan och Trädgårdsgatan som korsar mot Styrmansgatan är avspärrade. Trafiken från Lindövägen/Östra Promenaden i riktning mot Hamnbron är avstängd. Även Packhusgatan från Packhusrondellen är avstängd.

Boende som befinner sig i husen på Nya Rådstugugatan 44 och 46, samt Skepparegatan 2C och 4 uppmanas att inte gå ut genom entréerna mot Nya Rådstugugatan samt Skepparegatan utan att gå ut genom innegårdarna. I nuläget har inga personer evakueras men polis uppmanar boende i direkt anslutning att inte stå nära fönster.

Nationella bombskyddet beräknas vara på plats inom kort.

En förundersökning gällande försök till mord är inledd. Polisens prioritering är att i fösta hand se till att ingen person kommer till skada, och att oskadliggöra det misstänkt farliga föremålet. Därefter kommer brottsutredningen att prioriteras.

Uppdatering 17:45 

Polisens nationella bombskydd arbetar just nu med föremålet. Räddningstjänst och ambulans finns på plats som en förebyggande beredskapsåtgärd.

Uppdatering 18:45

Enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik är föremålet säkrat. Avspärrningarna i centrala Norrköping är nu hävda eftersom det inte finns någon risk för explosion. Endast området närmast platsen där föremålet hittades kommer fortsätta vara avspärrat. Det misstänkta föremålet ska undersökas vidare och har nu transporterats bort. Vad det är för typ av föremål är ännu inte känt.

Uppdatering 19:50

Enligt uppgifter till Sveriges Radio ska föremålet vara en granat. Bilen som stod i anslutning till föremålet är tagen i beslag och ska undersökas vidare.

Uppdatering 20:45

Polispatruller kommer att vara på plats i Norrköping under kvällen och natten. Polisen påpekar att det enbart är för att synas på gator och torg och att de ska arbeta för att skapa en ökad trygghet. Det finns inga förväntningar på ytterligare brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista