Boende i de närmaste kvarteren uppmanas att inte gå ut genom entréerna som vetter åt bilens håll, skriver polisen på sin hemsida.
Foto: Ebba Rosencrantz/Sveriges Radio P4 östergötland

Boende: Jag får inte gå hem – de säger att det är farligt

0:36 min

Delar av centrala Norrköping är just nu avspärrade efter att polisen fått larm om ett misstänkt farligt föremål och för de boende i området skapar avspärrningarna problem.

Delar av centrala Norrköping är just nu avspärrade efter att polisen fått larm om ett misstänkt farligt föremål.

Föremålet har hittats i anslutning till en bil på Nya Rådstugugatan på Öster och området runt platsen är just nu avspärrat.

Polisen jobbar just nu med att ta reda på om det påträffade föremålet är farligt eller inte och inväntar det nationella bombskyddet.

Enligt polisen kommer området att vara avspärrat under flera timmar.

Boende i de närmaste kvarteren uppmanas att inte gå ut genom entréerna som vetter åt bilens håll, skriver polisen på sin hemsida.

Pakize Bajrami var på väg hem från jobbet men kom inte längre än till än polisens avspärrningsband:

– Jag fick inte gå in. De säger att det är ett farligt område nu. Jag har inte fått något svar på hur länge jag kan få vänta innan jag får gå hem, säger han.

Ingen har ännu evakuerats men polisen uppmanar de närboende att hålla sig borta från fönstren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista