Polisbil med blåljus.
Polisen har gripit tre män misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Johan Nilsson/TT
Norrköping

Bombgruppen säkrade farligt föremål

1:24 min

Vid en husrannsakan hemma hos en narkotikapåverkad man hittade polisen ett föremål som fick tas omhand av nationella bombskyddet.

Det var vid 16-tiden som en polispatrull träffade på en man i 25-års åldern i Norrköping som de beslutade sig för att kontrollera. Han verkade nervös och visade tecken på narkotikapåverkan, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen bestämde sig även för att göra en husrannsakan hemma hos mannen och det skedde under torsdagskvällen. Under husrannsakan ska de ha hittat föremål som av säkerhetsskäl behövde hanteras av nationella bombskyddet. Föremålet undersöktes och har transporterats bort.

– Jag vill inte säga vad det är för föremål, säger polisens vakthavande befäl Peter Ström till P4 Östergötland.

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Tre personer har gripits och anhölls senare under torsdagen för det.

Senast i går var bombgruppen på plats i Norrköping efter att en handgranat hittats under en bil. Men om händelsen ikväll har koppling till det vill inte polisen kommentera.

– Det är för tidigt för att säga något om det, säger Peter Ström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista