Norrköping

Efter branden – 75 förskolebarn står utan lokal

2:15 min

I dag fortsätter arbetet med att försöka hitta plats till de 75 barn som drabbades när deras förskola Smultronet i Norrköping brann i går natt.

Natten mellan onsdag och torsdag brann det i förskolan Smultronet på Sandbyhovsgatan i Norrköping. Ingen person skadades vid branden och det är oklart varför det började brinna, men polisen sa igår att de misstänker att branden kan vara anlagd.

Förskolan har fått stora skador och kommunen måste nu hitta andra platser för de här barnen. Enligt förskolechef Kicki Fransson har de barn som i dag har behov av omsorg tillfälligt kunnat placeras ut på andra förskolor, men nu jobbar man för att hitta mer bestående lösningar.

Hur svårt är det att hitta plats till 75 barn med väldigt kort varsel?

– Det är naturligtvis väldigt svårt! Vi har inga tomma förskolelokaler att tillgå, utan vi får ju se över om vi hittar några andra lokaler. Vi kommer titta på både kommunala och privata lösningar, berättar förskolechefen Kicki Fransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista