Linköping

Linköpings studentsångare firar 45 år

4:02 min

I morgon firar Linköpings studentsångare sitt 45-årsjubileum med konsert i Missionskyrkan i Linköping.

– För mig är en manskör ett fantastiskt instrument, därför det klingar inte som män i blandad kör. Utan där kan man lägga ackorden på ett annat sätt. man får en övertonsrikedom och man får en färg i ljudet som jag är otroligt attraherad av. Jag tycker att det är fruktansvärt vackert, säger dirigent Christina Hörnell.

Linköpings studentsångare är en manskör, men du är ju en kvinnlig dirigent. Hur är det att dirigera en massa män?

– Det är jätteroligt! Framförallt utifrån mitt perspektiv, för jag har ju jobbat med kör i hela mitt liv, men jag har aldrig jobbat med manskör tidigare – enbart.

Innan konserten kommer körens tidigare dirigent Hans Lundgren hålla i en inspirationsdag med temat "Sjungande pojkar, sjungande män", med syfte att diskutera hur män och pojkar sjunger tillsammans – och hur man kan göra för att fortsätta denna utveckling och föra studentsångartraditionen vidare.

I anknytning till detta kommer den speciella gästen under kvällen – Linköpings Gosskör, som också firar jubileum med ett femårskalas den 11 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista