En avspärrad gata, polis
Foto: Annika Selin/Sveriges Radio.
Norrköping

Polisen: Finns alltid en farhåga att något ska inträffa

0:53 min

Nationella bombskyddet har haft två farliga föremål att undersöka i Norrköping de senaste dagarna – och enligt polisens koordinator finns det viss oro att det kan hända fler saker.

I onsdags spärrades ett stort område kring Hamnbron i Norrköping av, efter att en handgranat hade placerats under en bil.

Och igår fick nationella bombskyddet återigen åka till Norrköping efter en husrannsakan. Ännu ett farligt föremål hade hittats och tre personer är anhållna misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Med tanke på det som har hänt här nu med ett par dagars mellanrum så har vi genomfört ett antal åtgärder internt och vi försöker tänkta externt och säkerställa så att primärt Norrköpingsborna upplever att det fortfarande är tryggt att vara ute och vistas i lokalsamhället, säger polisens koordinator Michael Holmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista