Vikingavallens första spadtag 2
1 av 3
Från vänster: Henrik Wolf (Huurre Sweden), Rickard Bardun (Söderköpings kommun), Lars Regnander (Servicenämndens ordf Söderköping), Marie Landh (Söderköpings kommun), Alexander Eriksson (Structor). Foto: Daniel Forsberg (Sveriges Radio)
Vikingavallens första spadtag 1
2 av 3
Marie Landh, verksamhetsansvarig på Idrott och fritid på Söderköpings kommun samt Lars Regnander (M), servicenämndens ordförande. Foto: Daniel Forsberg (Sveriges Radio)
Etapp 1 av nya Vikingavallen
3 av 3
Så här ska det se ut när första etappen av Vikingavallen är byggd. En isbana och två 5-mannaplaner för fotboll ska stå färdiga 15 januari.
Söderköping

Första spadtagen för nya Vikingavallen

1:48 min

Idag togs de första spadtagen när Vikingavallen i Söderköping ska byggas om rejält. Marie Landh, verksamhetsansvarig på Idrott och fritid i Söderköpings kommun och Servicenämndens ordförande Lars Regnander är väldigt förväntansfulla över det de kallar "framtidens fritidsanläggning".

Hör hela intervjun med Marie Landh och Lars Regnander längst ned i artikeln.

15 januari ska den första etappen av bygget vara klart. Då ska bland annat en konstfrusen isbana och två 5-mannaplaner för fotboll stå färdiga. Sedan fortsätter bygget med ytterligare etapper.

– Framtidens anläggning innehåller lite mer än bara isbana och fotbollsplaner. Ett jättefint servicehus kommer att byggas. Vi kommer också få friidrottsytor och förhoppningsvis en jättefin läktare till huvudplanen också, berättar Marie Landh.

Även Servicenämndens ordförande, moderaten Lars Regnander, blickar framåt och ser fördelarna med en ny fritidsanläggning.

– Förhoppningen är att det blir ett lyft för hela Söderköping och att vi ska kunna glädjas åt den isbana som vi har pratat om att bygga länge, säger Lars.

Nya Vikingavallen är en stor investering. Den första etappen kostar 10-12 miljoner och när anläggningen är fullt utbyggd landar notan på över 40 miljoner.

– Man måste prioritera lite och nu ska vi se till att det här verkligen blir av. Det har pratats om det här så länge. Man ser ju på anläggningen att den har förfallit lite med åren, förklarar Lars.

Så vad är det absolut bästa med den nya Vikingavallen?

– Ja, det är ju att göra staden ännu mer attraktiv och ge en meningsfull fritid, avslutar Marie Landh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista