Navestad mot våld
Cajsa Carlsson (artist och elev på Navestadskolan), Christian Elmberg (fritidsledare Frinavet), Firdelus Shala (elev Navestadskolan). Foto: Daniel Forsberg (Sveriges Radio)
Norrköping

Navestad mot våld släpper skiva och bok

0:52 min

Projektet Navestad mot våld har idag releasefest för både en skiva och en diktsamling. Det stora temat är mod och att visa upp de positiva drivkrafterna i Navestad.

Hör hela inslaget om Navestad mot våld längst ned i artikeln.

Det är fritidsgården Frinavet tillsammans med flera andra aktörer som jobbat fram skivan och boken. Fritidsledare Christian Elmberg menar att det är viktigt att visa upp en annan godare sida av Navestad - ett område som många har upplevt som stökigt.

– Vi började hösten 2016 och tog upp det här arbetet. Det var lite oroligt, så vi kände att vi behövde fokusera på det positiva i området. Vi ville göra en ny diktbok och en ny skiva och skapa dem i temat mod, berättar Christian.

Cajsa Carlsson är elev på Navestadskolan och en av artisterna som finns med på skivan. 

– Det har varit väldigt oroligt här i Navestad och jag hoppas att det blir lite bättre. Min låt heter Fett bra och handlar om en kille jag gillade men som dissade mig, berättar Cajsa.

Även Firdelus Shala, också hon elev på Navestadskolan, har varit delaktig i att välja ut skolungdomars dikter till boken. 

– Det är dikter om våld, mod och att trösta och ta hand om varandra. Man måste stå upp för sig själv, säger Firdelus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".