LHC
Arkivbild: Foto: Stefan Jerrevång/TT
Ishockey/SHL

Linköping körde över Rögle

1:29 min

Linköping tog en enkel seger i kvällens bortamatch mot Rögle. det blev seger med klara 6-0.

– Väldigt skönt. En solid match av oss. Det går inte att snacka bort 6-0 borta, säger Linköpings Fredrik Karlström som gjorde sina första SHL-poäng mot Rögle.

Linköpingsoffensiven fick fria tyglar. Det gav effekt med besked.

– Det tog tolv matcher innan det kom så det var fan på tiden, sade Tony Mårtensson till C More om 6-0 mot Rögle.

Citatet ovan må egentligen ha syftat på Linköpingsprofilens egna utsökta backhandpass till Nick Sörensens 2-0-mål i mitten av andra perioden.

Men frågan är om det inte var just så alla med LHC-sympatier tänkte efter säsongens hittills starkaste offensiva insats av östgötarna.

– Vi har spelat lite krampaktigt. I dag fick vi klartecken från coachen att gå ut och göra precis vad vi ville och det kändes som vi tog honom på orden. Vi har spelat jättefin hockey, sade Tony Mårtensson till C More efter en andraperiod där LHC gått "all in" offensivt - med resultat.

Dessförinnan hade redan Jakob Lilja, med fem år i just Rögle i ryggsäcken, satt tonen i sin förra hemmaarena när han gav LHC ledningen i boxplayspel i den första perioden.

Lilja spatserade på egen hand förbi både back och målvakt innan han lättade in pucken i en halvöppen kasse. Hans andra för säsongen i numerärt underläge.

– Jag försökte först bara ta ett skott. Men sedan såg jag att han stod ganska bra så det var bara att gå förbi honom i stället, sade Lilja om sitt mål till C More.

Även 3-0 i slutet av andra perioden var iögonfallande - men framförallt norskt och broderligt. Mathis Olimb assisterade brorsan Ken Andre. Och som grädden på moset gjorde Emil Sylvegård 4-0 på en retur i periodens sista sekund

I tredje perioden fick Fredrik Karlström göra sitt första SHL-mål i karriären till 5-0. Ken Andre Olimb, återigen serverad av brorsan, gjorde sitt andra och LHC:s sjätte för dagen i powerplay en stund senare.

Rögles tre matcher långa vinstsvit inför matchen kändes bruten långt innan det målet.

Rögle-Linköping0-6 (0-1, 0-3, 0-2)

Första perioden: 0-1 (10.54) Jakob Lilja (Niklas Persson, Kristian Näkyvä) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 0-2 (6.45) Nick Sörensen (Tony Mårtensson, Fredrik Karlström), 0-3 (18.29) Ken Andre Olimb (Mathis Olimb, Kristian Näkyvä), 0-4 (19.59) Emil Sylvegård (Chad Billins, Jimmy Andersson) 

Tredje perioden: 0-5 (9.22) Fredrik Karlström (Tony Mårtensson, Kristian Näkyvä), 0-6 (14.44) Ken Andre Olimb (Mathis Olimb, Kristian Näkyvä) spel fem mot fyra.

Skott: 23-32 (6-10, 11-10, 6-12).

Utv, Rögle: 2x2. Linköping: 3x2.

Domare: Andreas Harnebring, Sigtunga, och Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 3 225.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista