socialminister Annika Strandhäll
Socialminister Annika Strandhäll (S) ser positivt på en digitalisering av sjukvården. Foto: Emma-Sofia Olsson/Svd/TT
Möte med läkare via datorn

Ministern om e-vård: En enorm potential

0:41 min

Lättare att komma i kontakt med vården och en möjlighet i en pressad vårdkedja. Socialministern Annika Strandhäll (S) ser stora fördelar med digitalisering av vården.

– Vi ska absolut omfamna digitaliseringen och teknikutvecklingen. Jag ser en enorm potential här, också när det gäller hälso- och sjukvården. Jag tror att det är rätt att vara offensiv i de frågorna säger socialminister Annika Strandhäll (S).

 Bland annat kan digitaliseringen underlätta patienters kontakt med vården, menar Strandhäll.

 – Teknikutvecklingen och digitaliseringen kommer att göra det enklare för oss patienter som behöver ha kontakt med sjukvården att komma i kontakt.

Digitalisering av vården kan också underlätta för patienter i mötet med läkaren. Till exempel genom att patienter själva kan fylla i vilka besvär de har i god tid innan ett läkarbesök.

– Då kan man hinna tänka efter istället för att berätta om sina besvär under sina femton minuter hos läkaren. Då finns det redan där när man kommer dit, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista