Lärare och elever från Dackeskolan på plats på energimässan. Längst till höger syns samordnare för mässan, Ann-Christine Nilsson.
Lärare och elever från Dackeskolan i Mjölby var på plats på energimässan för att bland annat få lära sig om olika framtidsutbildningar. Längst till höger syns samordnare för mässan, Ann-Christine Nilsson.
Mjölby

Energimässa i Mjölby ska göra alla klimatsmarta

0:46 min

Just nu pågår det för andra året en energimässa i Mjölby. Syftet är att alla, både politiker, företag och privatpersoner ska bli mer klimatsmarta.

Energimässan väder sig främst till privatpersoner men även aktörer som fastighetsbolag och Linköpings universitet finns representerade på mässan.

– Vi vänder oss till fler olika målgrupper. Vi vänder oss till politiker och vi har Linköpings universitet här som pratar om utbildningar inför framtiden med elever från Dackeskolan, säger samordnaren Ann-Christine Nilsson.

För den som är nyfiken på grön teknik finns alla möjligheter att titta närmare på både det ena och det andra.

– Man kommer att kunna titta på solceller och vi kommer att prata om hur man renoverar ett hus på ett klimatsmart sätt. Vad är en värmepump till exempel?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".