Ebba Busch Thor (KD)
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor ger sig idag ut på turné med ett välfärdslöfte för äldre. Foto: Ebba Rosencrantz/ Sveriges Radio
Linköping

KD-ledaren kom till Linköping med äldrelöfte

0:28 min

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor startar nu en Sverigeturné där hon besöker till exempel äldreboenden och presenterar ett program för bättre vård och omsorg för äldre. Första stoppet: Linköping.

Turnén kallar Kristdemokraterna för Välfärdslöftet för äldre och under turnén ska partiledaren besöka bland annat äldreboenden och träffa pensionärsorsganisationer.

Under turnén lägger partiet också fram ett äldreprogram som syftar till att se till att äldre ska få bra vård och omsorg.

– Vi kommer inte att prioritera allt roligt man kan göra i politiken men vi kommer att prioritera en välfärd man kan lita på. Att man ska kunna leva på sin pension. Att man ska kunna mötas av en trygg hemtjänst och att det ska finnas en äldreboendeplats. De var några av de viktigaste delarna i löftet som vi gav, säger Ebba Busch Thor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista