ÅFF-klacken. Arkivbild: Stefan Jerrevång/TT
ÅFF behöver fortsatt stöd inte bara från fansen på läktarna, anser klubbens pressansvarige. Arkivbild: Stefan Jerrevång/TT

Nattsvart för ÅFF

2:04 min

Nu är hoppet ute för ÅFF att stanna kvar i superettan. Det efter att Frej och Trelleborg spelade oavgjort i kvällens match.

Matchen mellan Frej och Trelleborg slutade 2-2. Med två ÅFF-matcher kvar är det sex poäng och 22 mål upp till Frej. Det finns alltså en teoretisk chans men i praktiken står det klart att division 1 väntar för ÅFF nästa år.

– Det är så stor målskillnad så den ekvationen finns inte, säger Almer Ljutika, pressansvarig för ÅFF, och fortsätter:

– Det känns givetvis jättetråkigt att ramla ur en serie.

Men Almer Ljutika är övertygad om att ÅFF kommer kunna ta sig tillbaka till superettan, förhoppningsvis redan efter ett år. Då krävs dock en hel del åtgärder, enligt honom. Bland annat att behålla nuvarande sponsorer på samma nivå som i superettan, eller till och med öka marknadsintäkterna.

– Sedan behöver hela Åtvidaberg som kommun sluta upp bakom ÅFF. Både invånarna, politiker och företagen. ÅFF behövs i elitfotbollen och kommunen behöver ÅFF.

I morgon möter ÅFF Varberg, och Almer Ljutika säger att ÅFF går in för att vinna matchen.

– Så att vi kan gå in i nästa säsong med en positiv känsla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista