Blåljus.
Arkivbild: Foto: Johan Nilsson/TT
Motala

Vansinneskörning tog slut efter att lastbilschauffören Hampus tipsat polisen

Lastbilschauffören Hampus: Hade kunnat gå riktigt illa
1:12 min

Under flera mil körde Hampus Hallström bakom den vinglande lastbilen som körde in i mitträcket ett flertal gånger och även körde ned flera stolpar.

Det var vid 16-tiden som lastbilschauffören Hampus Hallström ringde in till polisen angående en lastbil som körde vingligt på riksväg 50 söder om Motala.

Hampus Hallström hade kört efter lastbilen i närmare sex mil och hade under tiden ringt till polisen för att berätta om att den vinglade ovanligt mycket. Medan polisen var på väg körde lastbilen vid ett flertal gånger in i mitträcket och den körde även ned ett antal stolpar som stod utmed vägen.

– Det var helt galet. Det var ren tur att ingen kom till skada för han körde över hela vägbanan, säger Hampus Hallström som kör sträckan dagligen.

Även polisen hade problem att få stop på lastbilen men efter ett tag stannade den. Chauffören till lastbilen fick göra ett blåstest och där framkom det att han var berusad. Han togs med till stationen för ytterligare provtagning och han är nu misstänkt för rattfylleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".