Tåg på Stångådalsbanan till Kalmar. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Tåg på Stångådalsbanan till Kalmar. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Östergötland

Stångådalsbanan bör rustas upp visar ny rapport

Göran Gunnarsson om Stångådalsbanan
0:28 min

En ny studie som beställts av Infrastrukturkansliet slår fast att Stångådalsbanan bör rustas upp – både av ekonomiska skäl och av miljöskäl.

Rapporten presenteras av sju kommuner längs Stångådalsbanan inför morgondagens konferens om järnvägarna Stångådalsbanan och Tjustbanan, rapporterar SVT Nyheter Öst.

– Man skulle samordna trafiken så att man kör fler tåg och färre bussar, det vore bra för alla och det sparar otroligt mycket pengar åt Östgötatrafiken, säger järnvägskonsulten Per Corshammar, som gjort den nya rapporten.

Men rapporten som ska presenteras i Linköping imorgon är inget att lita på, anser Göran Gunnarsson, regionråd med ansvar för kollektivtrafiken i Östergötland.

– Den här så kallade utredningen är näst intill inte värt pappret som den tryckts på! Jag läste den på 10 minuter och hittade ett antal avgörande fel, berättar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".