brand
Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Norrköping

Tre personer till sjukhus efter brand i centrala Norrköping

3:23 min

Strax innan klockan 10:00 larmades SOS om en brand på Dalsgatan i Norrköping. Just nu pågår eftersläckning av branden och kontroll av vinden. Vad som orsakat branden är fortfarande oklart.

Räddningstjänsten ska ha använt kran för att få ut personerna och har sedan släckt elden.

– Rökdykare räddade tre personer ur lägenheten. De är på väg till eller på plats på sjukhus, säger Lennart Ågren, operatör vid Räddningstjänsten Östra Götaland till TT.

Det är ännu oklart hur allvarligt skadade personerna är.

Lägenheten är kraftigt brandskadad.

 

14:30
Ett barn vårdas för livshotande skador efter branden i ett lägenhetshus på Dalsgatan i Norrköping i förmiddags.

12:51
Två av de skadade, en vuxen kvinna och ett barn, vårdas för lindriga skador. Tillståndet för den tredje personen är ännu oklart.

12:04
Polisen börjar släppa på avspärrningarna utanför fastigheten i takt med att räddningstjänsten lämnar platsen. Den aktuella lägenheten kommer att vara fortsatt avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

11:41
De tre skadade personerna vårdas på sjukhus. När de transporterades i ambulans bedömdes deras skador vara allvarliga. Det skadade är en vuxen kvinna och två barn.

11:09
– Aktuell lägenhet ska spärras av. Det ska utföras en teknisk undersökning av polisens tekniker och sen har vi ju även patrull uppe på Vrinnevisjukhuset som finns där och hjälper sjukvården med någon skadad, polisinsatschef Fredrik Larsson. 

11:08
– Jag kan inte säga så mycket om skadeläget på de här tre personerna som har förts iväg. Vi kom som fjärde ambulans. Det jag vet är att de är allvarligt skadade, berättar sjuksköterska Mathilda Larsson.

11:07
– Vi hittade tre människor ganska snabbt och fick ut dem. De är förda till sjukhus. Nu har vi gått över i nästa fas och det är att jobba med konstruktionsbranden. I och med att det har brunnit rätt så kraftigt så kan det gå in i den här gamla delen av fastigheten, och intilliggande lägenheter försöker vi säkra. Vi har dessutom haft väldigt kraftig rökutveckling på vinden – som skulle kunna ha lett till en vindsbrand. Men som det ser ut nu så har vi lyckats kontrollera branden, säger räddningsledare Mikael Strömberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista