Anders Hedeborg (S) kommunstyrelseordförande Vadstena
Anders Hedeborg (S) kommunstyrelseordförande Vadstena Foto: Privat
Vadstena

Kommunalrådet om Rogslösa: Skönt att sätta punkt

0:38 min

Efter flera turer står det nu klart att det inte blir någon skolverksamhet i Rogslösa skola. Något som kommunstyrelsens ordförande i Vadstena, Anders Hedeborg (S), välkomnar.

 Igår stod det klart att det blir Vadstena Fria skola som tar över Rogslösa skola. Nu har företaget och Vadstena kommun äntligen enats och företaget kommer att få köpa den gamla skolan för 1,7 miljoner kronor.

Sedan skolan i Rogslösa lades ner för snart två år sedan har Vadstena fria skola velat starta en friskola i den gamla skolan. Det har dock Skolinspektionen sagt nej till inte mindre än två gånger.

Nu blir det istället annan verksamhet i lokalerna.

– Man ska bedriva förskoleverksamhet och fritidsaktiviteter för barn. Man ska också använda sig av idrottshallen och satsa på det lokala föreningslivet, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Hedeborg (S).

Hedenborg välkomnar också att den flera år långa diskussionen om att starta skola i Rogslösa igen nu är över.

– Ja jag tycker att det känns skönt att sätta punkt för diskussionen om skolverksamheten. Det känns bra att vi har det bakom oss och att människorna i Rogslösa och Borghamn och vi i kommunledningen kan gå vidare och göra bra saker för landsbygdsutvecklingen. Det är en angelägen fråga för kommunledningen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista