Stage Skandia 1
1 av 3
Daniel Braesch, Houdna Mohammed, Mohamed Buraale och Gustav Lind. Foto: Daniel Forsberg (Sveriges Radio)
Stage Skandia 2
2 av 3
Foto: Daniel Forsberg (Sveriges Radio)
Stage Skandia 3
3 av 3
Stage Skandia på Drottninggatan i Norrköping. Foto: Daniel Forsberg (Sveriges Radio)
Norrköping

På Stage Skandia är det ungdomarna som bestämmer

2:14 min

Nya Stage Skandia drivs av Kulturskolan och Norrköpings fritidsgårdar tillsammans. Det är ungdomarna själva som bestämmer innehållet och planerar alla event. Idag är det dans- och teaterworkshops som gäller.

Hör hela inslaget om Stage Skandia längst ned i artikeln.

– Det känns helt fantastiskt! Det är så coolt att bygga upp nånting från grunden. Det här är ett projekt för ungdomar av ungdomar, som vi kommer att hålla liv i, berättar ungdomsledaren Daniel Braesch stolt.

Den anrika lokalen på Drottninggatan i Norrköping hette tidigare Skandiateatern och har genom åren fyllts av mängder av teater, revyer och musikkonserter. Sedan några veckor tillbaka är det alltså Kulturskolan och fritidsgårdarna som ansvarar för verksamheten.

– Det roligaste är att få lära känna nytt folk och planera med varandra, säger Houdna Mohammed, som är en av 13 ungdomar i planeringsgruppen.

Att det både är verksamheten i sig och mötesplatsen som är viktig håller även Gustav Lind med om. Även han är med i planeringsgruppen.

– Man träffas och har kul. Man behöver inte bry sig så mycket om hur det blir, mer än att man gör någonting man tycker om, säger Gustav.

Den här höstlovstorsdagen blir det både teater- och dansworkshops. De arrangerande ungdomarna ser fram emot många besökare.

– På de senaste workshopsen jag har varit med om inom dans, har det dykt upp massor av ansikten som jag aldrig har träffat, säger Mohamed Buraale. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista