Marianne Rundström på seniormässan i Norrköping.
1 av 2
Marianne Rundström gjorde sin sista TV-sändning i somras. Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Seniormässa på Östgötaporten
2 av 2
Nättidningen news55 arrangerade mässa för 55+ på Östgötaporten
Norrköping

"Ta vara på den som har viljan att fortsätta jobba"

3:42 min

Att arbetslivet ska ta slut vid 67 års ålder är inte självklart för alla. Vill man fortsätta jobba, ska möjligheten finnas, tycker tidigare SVT-profilen Marianne Rundström som gästtalat på seniormässa i Norrköping.

Marianne Rundström, författare till boken Passé - De ofrivilliga pensionärerna, skriver även för nättidningen News55 som under två dagar arrangerat seniormässa i Norrköping.

Vi träffade henne i samband med arrangemanget och frågade bland annat om varför hon valde att säga upp sig ett halvår innan hon fyllde 67.

– Jag var, på ren svenska, förbannad. Det fanns inget intresse att ta tillvara på erfarenhet och kunskap där jag jobbade, berättar Marianne Rundström som idag driver eget bolag.

Hon betonar att det handlar om frivillighet, men erfarenheten behövs och mycket handlar om att förändra attityderna kring när eller hur man ska sluta arbeta.

– Om du tittar dig omkring, det är ju inte människor som går och stapplar här på mässan, säger Marianne Rundström. Det handlar inte om att alla ska jobba längre, men låt den som har orken och vill fatta beslutet själv.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista