Vita Hästen-glädje.
En sen och stark vändning gjorde att Vita Hästen fick jubla igen. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Hockeyallsvenskan

Efterlängtat trendbrott för Vita Hästen

3:03 min

Vita Hästen bröt sin tre matcher långa förlustsvit då de vände 0-2 till 4-2 hemma mot Västervik efter sent avgörande.

Vita Hästen hamnade i 0-2-underläge, hittade tillbaka till 2-2, men drog med mindre än tre minuter kvar att spela av den tredje perioden på sig en utvisning. Då uppenbarade sig ett friläge för hemmalagets Douglas Lögdal som där överlistade Västerviks målvakt Viktor Östlund fram till 3-2 med 1.19 kvar att spela.

– Det var väl en rensning av Hellgren (Jens, Vita Hästen-back) som studsade lite och ställde deras back. Så var jag fri och då var det väl inte så mycket att fundera på. Bara försöka åka dit och hänga dit den, sa Lögdal.

Vad for genom huvudet?

– Försöka ha pucken vid bladet för den stod på högkant. Nu var det så sent in på matchen och isen var lite dålig – så det var väl bara att försöka ha den vid bladet och få så bra avslut som möjligt.

Vita Hästen kom till spel med sex man borta (fyra skador, en sjukdom och backen Christian Kåsastul på landslagsuppdrag) men hade i SHL-meriterade Johan Adolfsson en nygammal bekantskap. Den 31-årige forwarden har gått klubblös sedan den förra säsongen, då han spelade ett gäng matcher för Vita Hästen som utlånad från sin dåvarande klubb Örebro. Nu kommer han att förstärka Norrköpingslaget november ut till att börja med.

– Han gör det jättebra för att vara första matchen. Han är oöm och ger sig in i situationerna rejält. Bra defensivt och kan även producera framåt, tyckte Vita Hästens assisterande tränare Fredrik ”Grizzly” Eriksson.

Eriksson om Adolfsson kan vara ett namn för hela säsongen:

– Det ska passa för oss och för honom själv också, framför allt. Och i botten finns det en ekonomi i det hela som det ska passa med. Men spontant skulle det inte vara omöjligt heller.

Vita Hästens nästa match dröjer till på lördag då bortamöte med bottenlaget BIK Karlskoga väntar – ett lag som kvalade mot SHL förra säsongen. Förhoppningen är att forwarden August Gunnarsson ska vara tillbaka då. Sjukdom höll honom borta från 4-2-segern mot Västervik.

Trepoängaren gör att Vita Hästen tog sig upp bland de åtta främsta i tabellen igen - om än temporärt då lag bakom har en match mindre spelad.

Vita Hästen - Västervik 4-2 (0-1, 1-1, 3-0)

Målen: 0-1 (5.08) Alexander Viklund (Andreas Frisk, Dan Pettersson), spel fem mot fyra, 0-2 (21.22) Lukas Löfquist, 1-2 (27.10) Marcus Eriksson (Rickard Palmberg), spel fem mot fyra, 2-2 (47.11) Palmberg (Eriksson, Patrick Nilsson), 3-2 (58.41) Douglas Lögdal, spel fyra mot fem,  4-2 (59.48) Eriksson, mål i tom bur.

Skott: 34-27 (8-8, 17-10, 9-9).

Utvisningar, Vita Hästen: 4x2 minuter, Västervik: 4x2.

Publik: 2507.

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".