moské
1 av 2
Nordvästra fasaden.
moské
2 av 2
Sydvästra fasaden.
Norrköping

Här är ritningen på Norrköpingsmoskén

4:02 min

En Norrköpingsgul moské som är 750 kvadratmeter stor med en 19 meter hög minaret. Så ser förslaget på den nya moskén i Norrköping ut.

I måndags lämnade Bosniska islamiska församlingen in ritningarna på moskén i Norrköpings kommun. Den ska ligga på Ektorpsgatan/Skarphagsleden och enligt förslaget vara 750 kvadratmeter och ha en 19 meter hög minaret. Totalt kommer runt 700 personer få plats för att utöva sin religion.

– Det är en lite otypisk moské som är Norrköpingsgul. Vi har jobbat jättehårt sista året med att ta fram en byggnad med ett utseende som är anpassat efter stadsarkitekturen och vi tycker att den stämmer överens med det vi har diskuterat fram med Norrköpings kommun, säger Mensur Mustafic, ordförande i Bosniska Islamiska Församlingen.

Den 15 november kommer bygg- och miljöskyddsnämnden fatta beslut om församlingen bygglovsansökan stämmer överens med detaljplanen som antogs 2013. Efter det kan föreningen börja bygga moskén som planeras bli klar 2019.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista