Jussi Eklöf, Frivilligcentralen Linköpings kommun och Sara Djupsund, Socialstyrelsen
Jussi Eklöf, Frivilligcentralen Linköpings kommun och Sara Djupsund, Socialstyrelsen. Foto: Rosmari Karlsson/Sveriges Radio
Linköping

Sveriges första konferens om familjehemsrekrytering

0:44 min

Många av landets kommuner kämpar för att rekrytera tillräckligt med familjehem, men på det här området ligger Linköping i framkant.

Sedan årsskiftet har kommunen ett Frivilligcentrum som samordnar rekryteringen till kommunens frivilliga uppdrag och i dag anordnas Sveriges första nationella konferens på temat familjehem i Linköping.

– Lite slår vi oss på bröstet här. Vi har kommit ganska långt i det här arbetet. Vi har startat något som heter Frivilligcentrum sedan årsskiftet, där vi tar ett helhetsgrepp om den här frågan om hur vi rekryterar frivilliga till kommunens olika uppdrag och hur man kan arbeta strukturerat med det här. Och då kände vi att det finns många goda exempel runt om i Sverige, likväl som i vår egen kommun – och varför då inte bjuda in till en nationell konferens, säger Jussi Eklöf, resurssamordnare på Frivilligcentrum i Linköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista