Fritidsgården Hörnan Finspång
1 av 3
Fritidsgården Hörnan Finspång. Foto: Rosmari Karlsson/Sveriges Radio P4 Östergötland
Fritidsgården Hörnan Finspång
2 av 3
Ulrika Jeansson kommunalråd (S) och Håkan Forsberg kulturskolechef Finspång. Foto: Rosmari Karlsson/Sveriges Radio P4 Östergötland
Fritidsgården Hörnan i Finspång stängs på grund av att personalen inte kan garantera en trygg och säker verksamhet.
3 av 3
Fritidsgården Hörnan Finspång Foto: Rosmari Karlsson/Sveriges Radio P4 Östergötland
Finspång

Fritidsgård stängs - Kan inte garantera säkerheten

4:11 min

Fritidsgården "Hörnan" har tvingats stänga. Bakgrunden är att det kommit många ungdomar på besök som uppträtt stökigt och betett sig illa mot både personal och andra ungdomar.

– I mitten av höstlovet förra veckan eskalerade stöket till sådana nivåer att jag inte kunde garantera säkerheten för vare sig besökarna eller personalen, säger Håkan Forsberg, kulturskolechef i Finspångs kommun.

Personalen kände att de inte kunde kontrollera situationen och fritidsgården "Hörnan" har därför stängt. Tanken är att den ska öppna igen nästa vecka.

– Det här är tråkigt för det är ganska unga ungdomar vi pratar om. Just nu har vi väktare som är ute här och nu och cirkulerar.

– Men man har samlat socialtjänst, skola och polis och börjat fundera på vad man kan göra med den här gruppen framåt, säger Ulrika Jeansson (S), kommunalråd i Finspångs kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista