Det östgötska integrationsprojektet "Ny på landet" fick pris för årets integrationssatsning under Landsbygsgalan. Ullbaggen.
Muin Gholami, ung ledare, Jeanette Uner, leader Fokungalandet och Abdulaziz Hasan, ung ledare. Foto: Sanne Svensson/Sveriges Radio P4 Östergötland
Mjölby

De prisas för sitt integrationsarbete

7:40 min

"När jag började i projektet kunde jag säga tack, hej och hejdå. Nu leder jag själv kurser på svenska", berättar Muin Gholami.

Det östgötska integrationsprojektet "Ny på landet" tilldelades priset "årets integrationssatsning" under Landsbygsgalan, för att de fört samman landsbygdsföreningar med etniska föreningar – och överbyggt kulturella hinder.

– Innan jag träffade ny på landet tänkte jag bara vara hemma och sova och tänka på min familj som jag saknar. jag träffade inga nya människor. men när jag kom med i det här projektet träffade jag nya människor, lärde mig det svenska språket, fick lära mig om svenska sociala koderna, föreningsliv, allemansrätt lagstiftning och kläder efter väder, berättar Abdulaziz Hasan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista