Nilla Fisher, Jonna Andersson, Marija Banusic, Jessica Samuelsson och Kosovare Asllani under träningen. Fotbollslandslaget tränar i Rovinj inför tisdagens VM-kval match mot Kroatien.
Nilla Fisher, Jonna Andersson, Marija Banusic, Jessica Samuelsson och Kosovare Asllani under träningen. Fotbollslandslaget tränar i Rovinj inför tisdagens VM-kval match mot Kroatien. Foto: Jessica Gow/TT
Fotboll

"Utan avtal är jag inte på galahumör"

1:42 min

Marija Banusic säger till Radiosporten att hon och hennes kollegor inte tänker gå på fotbollsgalan om de inte får till ett avtal de är nöjda med.

Hör också Jonna Andersson och LFC:s tränare Kim Björkegren om bojkotten längst ned i artikeln.

Skälet till bojkotten är att spelarna förhandlat med Svenska fotbollförbundet, SvFF under hela 2017 utan att få till ett avtal om ersättningar och nu sätter landslaget hårt mot hårt och bojkottar fotbollsgalan.

– Första steget är fotbollsgalan. Svårt att säga vad som sker sedan, säger lagkaptenen Caroline Seger till Fotbollskanalen.

Landslagsspelaren Marija Banusic kommer inte att gå på Fotbollsgalan.

– Vi kommer inte att vara med på galan om vi inte får till ett bättre avtal, vi kommer inte att förhandla mer nu, säger Marija Banusic till Radiosporten.

Landslagsbacken Jonna Andersson är inte heller nöjd med förhandlingarna mellan parterna:

– Någonstans måste man markera och sätta stopp, säger Jonna Andersson som gärna vill gå men hon menar att ett bra avtal måste gå före.

Marija Banusic menar att förhandlingarna också har påverkat spelarna.

– Jag hoppas att vi får ett bra avtal nu, det har pågått så länge och det påverkar oss spelare, säger Marija Banusic till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista