moske
1 av 2
Reidar Svedahl, (L), kommunalråd och ordförande i byggnads- och miljöskyddsnämnden.
2 av 2
Reidar Svedahl, (L), kommunalråd och ordförande i byggnads- och miljöskyddsnämnden. Foto: Cia Sivertsdotter/Sveriges Radio P4 Östergötland
Norrköping

I dag fattas beslut om moskén i Norrköping

2:55 min

Byggnads- och miljöskyddsnämnden ska ta ställning till eventuellt bygglov till Bosniska Islamiska församlingen, som vill bygga en moské för drygt 500 besökare i stadsdelen Ektorp, i Norrköping.

I dag samlas byggnads- och miljöskyddsnämnden i Norrköping för möte. På agenda står bland annat en av höstens stora frågor i staden. Den om moskébygget i Ektorp.

Sverigedemokraterna vill stoppa moskébygget och har bland annat samlat in namnunderskrifter för en folkomröstning i frågan.

– Den här frågan avgjordes egentligen för fem år sedan. Då hade muslimska föreningen köpt marken och då behandlades detaljplanen – varpå de fick ett okej på att bygga en församlingslokal och ett högt torn. Och nu kommer en ansökan in fyra-fem år senare, där de tänker göra vad de enligt detaljplanen fick rätt att göra. och då har vi som politiker i princip inget annat att göra än att godta det, säger Reidar Svedahl, (L), kommunalråd och ordförande i byggnads- och miljöskyddsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".