mats johansson
Regionstyrelsens ordförande, Mats Johansson. Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Östergötland

Regionrådet om kaoset kring journalsystemet

2:45 min

I dag har ledningen för Region Östergötland haft möte om kaoset med journalsystemet. Enligt regionen ska systemet fungera igen nu, och regionstyrelsens ordförande Mats Johansson (S) berättar vad man kom fram till på mötet.

Det var efter förra helgens uppdateringar av regionens system för patientjournaler, som systemet brakade samman. Det har inneburit extra väntetider för patienterna, men också ett enormt merarbete för vårdpersonalen som tvingats föra anteckningar för hand – uppgifter som måste efterhandsregistreras.

Flera dagars arbete har inte kommit in i systemet. I går sades det att systemet skulle fungera normalt igen, men P4 Östergötland har fått uppgifter om att det fortfarande är stora problem.

– Nu görs en händelseanalys som har till uppgift att söka förklaringar till hur det här kunde hända, säger regionråd Mats Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista