Richard Tjernström säkerhetschef i Norrköpings kommun och Nina Öberg beredsskapssamordnare i Finspångs kommun, håller just nu på med ett 72-timmarstest där de ska klara sig utan el och rinnande vatten.
Richard Tjernström säkerhetschef i Norrköpings kommun och Nina Öberg beredskapssamordnare i Finspångs kommun, håller just nu på med ett 72-timmarstest där de ska klara sig utan el och rinnande vatten. Foto: Ebba Rosencrantz/Sveriges Radio P4 Östergötland
Finspång

Kristestet: Så gick de 72 timmarna utan el och vatten

3:57 min

"Gasolkaminen var guld värd! Men vi var båda överrens om att tofflor var en livsnödvändig pryl nästan", berättar Nina Öberg, beredskapssamordnare i Finspångs kommun.

Mellan den 16 och 19 november testade Nina Öberg, beredskapssamordnare i Finspångs kommun och Richard Tjernström, säkerhetschef i Norrköpings kommun, om rekommendationer från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) håller i skarpt läge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista