Camilla Egberth (S), kommunstyrelsens ordförande i Motala.
Camilla Egberth (S), kommunstyrelsens ordförande i Motala. Foto: Sveriges Radio
Motala

Hotat säkerhetsläge – landsbygdsdebatten ställs in efter trakasserier

7:04 min

I kväll skulle politiker i Motala kommun ha debatterat landsbygdsfrågor i Godegård. Men majoriteten hoppar nu av och anledningen är en bedömning av säkerhetsläget där hot och trakasserier framförts i sociala medier.

Bildningsnämnden tog tidigare under hösten beslut om att lägga ned skolan i Godegård vid årsskiftet, något som har väckt många starka reaktioner.

Motala och Vadstena tidning stod bakom initiativet att majoriteten och opposition skulle mötas i debatt och där man också bjudit in allmänheten för att delta och ställa frågor. Men politikerna hoppar nu av och hänvisar till säkerhetsläget, efter att kommunens tjänstemän gjort en säkerhetsbedömning.

– Man har gjort en sammanställning av de här olämpliga mejlen som har kommit. Det har även varit kränkningar – och det är kränkningar, hot, hat i sociala medier. Man har också publicerat bilder, filmer och så vidare – och det fortsätter än i dag. Så nu har man gjort en bedömning att Godegård inte va  r en bra plats att ha den här debatten på, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista