Vita Hästenklacken. Foto:Christina Turesson/Sveriges Radio,
Gratismatchen i Himmelstalundshallen renderade i säsongens bästa publiksiffra för Vita Hästen. Publiken fick se Norrköpingslaget vinna med 3-0.
Hockeyallsvenskan

Storpublik när Vita Hästen segrade

5:13 min

3824 åskådare fick se Vita Hästen 3-0-besegra nykomlingen Troja-Ljungby i Himmelstalundshallen under onsdagskvällen.

Enligt Vita Hästen-forwarden Villiam Haag var det en stabil laginsats rakt igenom som grundlade trepoängaren.

– Bra laginsats där vi börjar försvarsmässigt. Det är där det kommer ifrån. Sedan har vi spelare som framåt gör det de skall och sätter in puckarna. Stabilt rakt igenom där vi kämpar för varandra och gör de små grejerna som i längden betalar sig, sa Haag till P4 Östergötland.

Haag, nyligen tillbakakommen efter en längre skadefrånvaro, öppnade upp målskyttet med sitt första mål för säsongen. I mittperioden handlade det om Vita Hästens mest fruktade vapen den här säsongen. Såväl 2-0 (lagkaptenen Jesper Samuelsson) som avslutande 3-0 (Alexander Pettersson) kom i numerärt överläge.

– Alla hotar och då blir det svårt för ett box play att veta vem man ska täcka av eller hur man försvara sig. Väldigt kul och viktigt för oss att de går in och levererar. De rör pucken snabbt och skjuter – smågrejer som betalar sig, berömde Haag.

Med 20 spelade matcher av serien står Vita Hästen på hela 33.33% i power play-statistiken. Norrköpingslaget gör alltså mål i vart tredje numerärt överläge. Av 53 mål totalt har 24 av dessa gjorts i den spelformen. Närmare hälften alltså.

Tabellmässigt sett är laget kvar som tia med 29 poäng. På fredag väntar bortamatch mot Södertälje som är precis före, det vill säga just under det åtråvärda topp åtta strecket. Även på söndag väntar bortamatch. Då mot topptippade AIK som ligger femma efter 20 spelade omgångar.

– Alla lag är väldigt bra och det är jämnt i serien. Alla slår alla. Det är så här vi måste spela. Vi kan inte gå ner oss i vissa perioder utan det gäller att kämpa på i varje match, avslutade Haag.

Vita Hästen - Troja-Ljungby 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Målen: 1-0 (2.47) Villiam Haag (Emil Eriksson, Christian Kåsastul), 2-0 (25.15) Jesper Samuelsson (Marcus Eriksson, Johan Adolfsson), spel fem mot fyra, 3-0 (35.03) Alexander Pettersson (Marcus Eriksson, Jens Hellgren), spel fem mot fyra.

Skotten: 35-17 (13-6, 8-6, 14-5).

Utvisningar, Vita Hästen: 5x2 minuter, Troja: 8x2, 1x10.

Publik: 3824.

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista