Mats Uddin och Mats Johansson
Tidigare regiondirektör Mats Uddin och regionstyrelsens ordförande Mats Johansson. Foto: Malte Nordlöf/Sveriges Radio
Östergötland

Regiondirektör avgick efter sexchatt med anställd

Den förre regiondirektören Mats Uddin startade mitt i natten en sex-chatt med en undersköterska. Efter den händelsen tvingades att gå från sin tjänst.

I april i år avgick Östergötlands regiondirektör Mats Uddin med omedelbar verkan, då angav han personliga skäl som anledning. Men nu avslöjar Corren att skälet i själva verket var att Uddin gjort sexuella inviter mot en undersköterska.

De sexuella inviterna ska ha skett i en videochatt mitt i natten och enligt regionens HR-direktör ska kvinnan också ha varit i en slags beroendeställning gentemot Uddin. Kvinnan gjorde en polisanmälan och en anmälan gjordes även till regionens HR-avdelning. I samband med detta valde Uddin att lämna sin post.

Uddin själv medger till Corren att han haft en olämplig konversation med kvinnan som han sett som en privat konversation. Enligt Uddin arbetade inte kvinnan i hans direkta närhet, och var inte heller direkt underställd honom. Uddin kallar händelsen för en tillfällig och personlig omdömeslöshet.

P4 Östergötland söker Mats Uddin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista