Östergötlands byggbranschdag
1 av 2
På Östergötlands byggbranschdag fanns företrädare för Lalandia och arkitektfirman Dorte Mandrups på plats. Foto: Stedan Lindeberg
Marianne Hansen
2 av 2
Marianne Hansen på arkitektfirman Dorte Mandrup. Foto: Stefan Lindeberg
Motala

Så ska Lalandia bygga - utan att förstöra miljön

2:18 min

Hur ska företrädare för Lalandia hantera utmaningen att bygga badet - utan att påverka den unika miljön på ett negativt sätt?

Jobbet med äventyrsbadet Lalandia och tillhörande semesterby i Motala går framåt. Kommunen har köpt mark och det har arbetats fram en detaljplan. Badet beräknas stå klart i april 2020. Men när bygget börjar finns en del utmaningar, bland annat hur man ska bygga utan att förstöra miljön och den populära stranden.

I dag på Östergötlands byggbranschdag fanns företrädare för Lalandia och arkitektfirman Dorte Mandrup på plats och pratade om utmaningen.

Marianne Hansen på Dorte Mandrup säger att de byggnader som inte används i Folkets park kommer försvinna och att det kommer finnas gång- och cykelstråk genom området.

– Vi kommer se till att det finns stora gräsytor där det finns möjlighet för lek och olika former av sport, så att man kan träffa varandra när man är gäst hos Lalandia, säger Marianne Hansen och fortsätter:

– Men även lokalbefolkningen ska kunna åka dit och fortfarande få njuta av det vackra stället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".