Real Global
Therése Eklöf, projektledare Real Global, och Jan Vikström, ägare och grundare av Lärandegruppen i Sverige. I byggnaden bakom kommer skolan finnas, men huset kommer förändras. Foto: Jessica Gredin
Norrköping

Ny gymnasieskola med fokus på hållbarhet

1:24 min

I höst öppnar den nya gymnasieskolan Real Global i centrala Norrköping. Natur- och samhällsprogrammet baseras på FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.

Det är Lärandegruppen i Sverige som startar Real Global. Alla projekt på skolan följer programplanerna för ett gymnasium, skillnaden är att eleverna jobbar med projekt. 60 procent av undervisningen är projekt och resten är "vanliga lektioner". Varje projekt består av ett av FN:s globala mål för hållbar utveckling, till exempel ingen fattigdom.

– Det är klart att det ställer krav på lärare - att de engagerade och bra processledare. Men det handlar inte om att lärarna ska ge lösningarna, utan coacha fram lösningar från eleverna. Vi ser att eleverna har de flesta bra idéerna, säger Therese Eklöf som är projektledare på Real Global.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista