Skandiateatern Norrköping
Skandiateatern Norrköping Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio

"Jag är glad över att flytta härifrån"

1:05 min

Flera hyresgäster berörs av kommunens beslut om att utrymma alla lägenheter på Skandiateatern i Norrköping.

Redan på måndag måste alla boende ha lämnat bostäderna och därför arbetar Hyresvärden och fastighetsägaren för att hitta andra bostäder till de som berörs. 

I brist på lediga bostäder får en del får bo på hotell, flera andra kommer att bo i tillfälliga boenden runt om i kommunen men det finns också de som fått egna lägenheter.

– Jag är så himla glad! Jag har fått en egen lägenhet och behöver inte dela dusch och toalett med 13 andra, säger en av hyresgästerna på Skandiateatern.

Vår granskning i veckan visade på stora brister i de lägenheter som finns i samma fastighet som Skandiateatern i Norrköping. Till och börja med krävde kommunen att några lägenheter på andra våningen skulle utrymmas för att de ansågs vara svartbygge. 

Men ytterligare kontroller som kommunen gjorde i veckan visade på fler brister. Nu på de resterande lägenheterna i byggnaden. Då beslutade kommunen att boendeverksamheten i huset måste avvecklas snarast möjligt.

Så under fredagen försökte fastighetsägaren tillsammans med det företag som står som hyresvärd att tillsammans lösa boendefrågan för de som bodde där. 

– Jag är glad att jag flyttar härifrån! Det var smutsigt och farligt. Snart ska jag flytta till en etta, säger en annan hyresgäst som vi har pratat med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".