LHC
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Ishockey

Storförlust för LHC

2:37 min

Linköping föll borta mot Frölunda med hela 1-5. Det var LHC:s tredje raka förlust mot Göteborgslaget.

Frölunda dominerade matchen från första nedsläpp och avlossade 45 skott mot Linköpingsmålet, medan LHC hade 24 skott mot mål. Jimmy Andersson stod för Linköpings enda mål. Då stod det 3-1 och Andersson såg ljuset.

– Vi kände att vi behövde få något för att ta igen oss. Men tyvärr stämmer det inte för oss i dag, säger Jimmy Andersson.

Spänningen steg när Simon Hjalmarsson åkte ut med fyra minuter kvar. LHC tog ut målvakten och spelade 6 mot 4. Men i stället kunde Hjalmarsson komma ut från utvisningsbåset och göra 4-1 i öppet mål. Kort därefter kom Frölundas femte och sista mål.  

Det var Linköpings tredje raka förlust mot Frölunda. Efter dagens match tappar LHC en placering och ligger nu femma i tabellen.

– Det är bara hem och träna vidare. Vi har ett bra powerplay och boxplay, men vi måste få det att stämma, säger Jimmy Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".