Kim Martin Hasson, målvakt i LHC och landslaget. Foto: Jimmy Calmerberg/Sveriges Radio
Kim Martin Hasson, sportchef för LHC dam. Foto: Jimmy Calmerberg/Sveriges Radio
Ishockey

LHC mot svenskt publikrekord

1:19 min

Det mesta tyder på att Linköping kommer att slå svenskt publikrekord för en dammatch i hockey i dag.

LHC tar emot HV71 och till matchen, som har gratis inträde, har nästan 8000 personer bokat biljetter. Om fler än 4563 av dem faktiskt dyker upp på matchen så slås det tidigare rekordet.

– Vi gör det dels för att slå rekordet. Men vi gör det framför allt för att öka intresset för damhockey och få fler tjejer att börja spela hockey, säger Kim Martin Hasson som är sportchef för LHC dam.

Hon erkänner att det är lite nervöst att vänta på om det verkligen blir ett publikrekord. Men intresset är stort och folk står i kö för att få biljetter.

Vi gör det framför allt för att öka intresset för damhockey

– Så jag hoppas verkligen att folk lämnar tillbaka biljetterna de tagit ut om de inte kan gå, så att vi kan ge möjligheten till andra att se matchen, säger Kim Martin Hasson.

För att få folk att komma på matchen har LHC annonserat i sina kanaler, besökt skolor och haft kontakt med olika företag.

Vad är viktigast - att vinna matchen eller slå publikrekordet?

– Att vi vinner matchen, absolut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista