Kommentaren med en emoji med en pistol mot ett huvud uppfattades som ett hot av kommunen. Men Pia Hjelmar menar att det inte är frågan om något hot.
Kommentaren med en emoji med en pistol mot ett huvud uppfattades som ett hot av kommunen. Men Pia Hjelmar menar att det inte är frågan om något hot. Foto: Titti Elm/SR
Motala

Egberth anmäld för förtal efter intervju

1:14 min

Motalas socialdemokratiska kommunalråd Camilla Egberth har polisanmälts för förtal av den tidigare centerpartistiska politikern Pia Hjelmar.

Det var i en intervju här i P4 Östergötland som Camilla Egberth i en debatt med Pia Hjelmars man hävdade att en till honom närstående person hotat politiker på sociala medier.

Camilla Egberth och kommunens kommunikationschef har i nuläget valt att inte kommentera polisanmälan.

Pia Hjelmar medger att hon skrivit en kommentar på kommunens facebooksida, apropå miljöministerns besök, som innehöll ett emojihuvud med en pistol riktad mot sig.

– Men det är allmänt vedertaget att det betyder "just shoot me now. Jag orkar inte mer." Jag hade ingen tanke på att hota någon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista