Hyresavtal skrivna på kommunens papper
1 av 2
Privat värd använde kommunens avtalspapper Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Yvonne Thilander chef på Socialkontoret i Norrköping.
2 av 2
Yvonne Thilander chef på Socialkontoret i Norrköping Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Norrköping

Härvan kring Skandiateatern: kommunanställd utreds

1:40 min

En kommunanställd utreds efter att personen i hemlighet försett en privat hyresvärd med kommunens avtalspapper med kommunens logga på.

Hyresvärden Egosum som hyr ut boende till utsatta människor kunde på så vis skriva hyresavtal med hyresgästerna på Norrköping kommuns avtalspapper. Nu utreds den anställde av arbetsgivaren och kommunen utesluter inte heller att de kan vidta åtgärder också mot den privata hyresvärden.

– Jag ser allvarligt på det här! Det blir otydligt för medborgarna om vad som kommer från kommunen och vad som är privat, säger Yvonne Thilander chef för socialkontoret i Norrköping. 

Det är ännu oklart varför hyresvärden använde sig av kommunens avtalsformulär eller varför den kommunanställde hjälpte till.

– För kommunen är det allvarligt att man använder sig av kommunens logga på ett felaktigt sätt betonar Yvonne Thilander.

Hyresvärden Egosum avböjer en intervju men skriver i ett SMS att blanketterna använts av misstag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista