Anna Lindberg, publisher, chefredaktör och ansvarig utgivare på Corren. Foto: Henrik Lindberg
1 av 2
Anna Lindberg, publisher och ansvarig utgivare på Corren. Arkivbild: Foto: Henrik Lindberg
Tidningarna Corren och NT
2 av 2
Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar. Foto: Axel Swartling/Sveriges Radio.
Publisher Anna Lindberg berättar:

Så kommer NT och Corren att förändras

3:14 min

Nio tjänster dras in när TV-kanalerna 24Corren och 24NT läggs ner. Man kommer också att förändra den så kallade vinjetten för ortssidorna.

Norrköpings Tidningar och Östgöta Correspondenten låter nu TV-kanalerna 24Corren och 24NT gå i graven.

Samtidigt görs de lokala ortssidorna om.

Enligt tidningens publisher Anna Lindberg är det här ett led i att stärka den digitala bevakningen i hela länet. Det är också i det forumet som tidningen ska fortsätta satsa på rörlig bild, på nätet.

– Den lokala bevakning kommer att finnas kvar men synas på ett annat sätt och inte under samma vinjett som idag enligt Lindberg.

Under årets första tre kvartal minskade koncernens intäkter med 30 miljoner kronor på grund av minskad annons- och reklamförsäljning, skriver tidningen Journalisten.

 

– Journalistklubben tycker naturligtvis inte att det är bra att ledningen föreslår en nedbemanning om nio tjänster. Jag är dessutom starkt frågande till flera av de föreslagna förändringarna. Jag tror inte att det är smart att försvaga print när en så stor del av intäkterna kommer från print, säger NT:s klubbordförande Calle Slättengren till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista