Vita Hästen Orange
Orangeklädda Vita Hästen hemmabesegrade Pantern med 4-1. Foto: Rickard Jansson/Sveriges Radio.
Hockeyallsvenskan

Seger för orangeklätt Vita Hästen

4:55 min

Ett Vita Hästen, för kvällen i orange hemmaställ, lyckades besegra topplaget Pantern under onsdagskvällen.

Ett orangedresserat Vita Hästen, i samband med hemmamatchen mot Pantern, hade sin förklaring i att Norrköpingsklubben ville ta ställning för ett mera jämställt samhälle. Vita Hästen samarbetar med FN:s jämställdhetsenhet UN Women, som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från diskriminering, trakasserier och våld mot kvinnor och flickor.

– Jag tycker det är en bra grej som man ska göra inom idrotten, framför allt i det samhällsklimat som råder i dag, sa Vita Hästens målvakt Pontus Sjögren till P4 Östergötland angående initiativet.

Han själv hade stor del i att för kvällen orangeklädda Vita Hästen 4-1-besegrade Malmölaget Pantern. Sjögren motade 38 av 39 skott och fick samtidigt se ett effektivt hemmalag.

– En tuff match. Pantern är skridskostarka och sätter press högt upp i banan. Vi var tillbakatryckta i vissa delar men kommer ut starkt med en 2-0-ledning. Gör en halvdan andraperiod och sedan tycker jag vi kontrollerar det rätt bra i sista. Vi är effektiva framåt och har tålamod i det vi gör, summerade Sjögren.

Vita Hästens nästa seriematch dröjer till på tisdag kommande vecka, då långresa till hockeyklassikern Örnsköldsvik väntar. Forna SHL-laget Modo tar emot då. Dessa båda lag är för närvarande precis under det åtråvärda topp åtta-strecket i en synnerligen jämn och oviss tabell.

Vita Hästen - Pantern 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Målen: 1-0 (7.03) Alexander Pettersson (Douglas Lögdal, Patrick Nilsson), 2-0 (19.02) Jens Hellgren (Simon Mitman), spel fem mot fyra, 2-1 (34.44) Martin Janohls (Robin Sterner, Sebastian Selin), 3-1 (36.11) Simon Mitman (Daniel Josefsson, Wilhelm Westlund), 4-1 (19.50) Jesper Samuelsson (Rickard Palmberg, August Gunnarsson), spel fem mot fyra (mål i tom bur).

Skotten: 30-39 (7-12, 9-14, 14-13).

Utvisningar, Vita Hästen: 3x2, Pantern: 6x2, 1x5, 1x20.

Publik: 2532.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".