Fredrik Törnborg, Fritids och ungdomssamordnare Valdemarsvik
Fredrik Törnborg, Fritids och ungdomssamordnare Valdemarsvik Foto: Titti Elm/Sveriges Radio
Valdemarsvik

Cannabistrend chockar fritidsledaren

1:15 min

Fredrik Törnborg, fritids- och ungdomssamordnare i Valdemarsvik, är orolig över den ökade cannabistrenden bland ungdomar. Ikväll är det öppet möte på fritidsgården.

I länsstyrelsens undersökning av narkotika i Östergötland har det framgått att Valdemarsviks kommun har mest spår av cannabis i avloppsvattnet i länet. Ikväll har därför kommunen kallat till ett informationsmöte. Fredrik Törnborg, fritids- och ungdomssamordnare i kommunen, ser allvarligt på situationen.

– För den ökande cannabistrenden är jag jätteorolig, men här i Valdemarsvik ska vi ha en väldigt bra plan att jobba efter, säger han.

Informationsmötet är öppet och alla som vill får komma. Bland annat Socialförvaltning, polis och politiker ska närvara. Enligt Fredrik Törnborg är det ett problem att ungdomarna likställer cannabis med alkohol.

– De tänker att det är samma sak som att dricka en öl eller ta ett glas vin men så är det inte. Jag tror på att vi ska få ungdomarna att göra bra grejer istället, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista