Roger Källs(S) socialnämndens ordförande i Norrköping foto:Maria Turdén/Sveriges Radio
Norrköping

Socialnämnden: "Det är klart att det kan vara brottsligt"

0:34 min

Ansvarig politiker är starkt kritisk till hur de inblandade runt boendet på Skandiateatern i Norrköping agerat.

En utredning pågår nu mot en kommunanställd som försett hyresvärden på Skandiateatern, företaget Egosum,  med kommunens avtalspapper utan tillstånd.

– Det kan vara en hyresvärd som har väldigt dålig koll på allting och använde vårt avtal för att det är enkelt. Utredningen får avgöra om det har skett med ont uppsåt eller bara dåligt omdöme, säger socialnämndens ordförande Roger Källs (S).

Samtidigt är Källs kritisk mot hur boendet på Skandiateatern hanterats över huvud taget. I samband med flyktingströmmen tecknade kommunen ett avtal med hyresvärden Egosum, som sedermera revs upp av socialförvaltningen. Boendet har nu stängts på grund av allvarliga brister i brandskyddet. Roger Källs menar att det finns två aspekter i fallet.

– Ett är att hyresvärden hyr ut något som denne inte får hyra ut. Det andra är att vi har en tjänsteman som skrivit på det här avtalet och det är ju helt fel, säger Roger Källs.

P4 Östergötland har sökt Egosum för en kommentar utan resultat. Han har tidigare meddelat via sms att blanketterna använts av misstag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista