Dolphins mot Uppsala
Norrköping Dolphins var nära att stjälpa topplaget Luleå. Foto: Alexander Rudensten/Sveriges Radio.
Basket

Dolphinsförlust mot regerande mästarna

2:39 min

Norrköping Dolphins gav regerande mästarna Luleå en rejäl match - men fick till sist se sig slagna på hemmaplan med 81-87.

Gästerna hade ledningen under den absoluta merparten av matchen men hemmalaget gav sig aldrig. Och det var framför allt i avslutningsperioden som Luleå var i gungning. Men det räckte inte hela vägen för Dolphins som därmed noterades för säsongens första förlust på hemmaplan.

– Tuff kamp. Vi var nästan där. Med tanke på förutsättningarna – att vi saknar en våra importer (rutinerade guarden Johnell Smith, red anm) – så gav vi ju oss aldrig. Vi var där och små marginaler gjorde. Grabbarna kämpar och sliter och försöker så gott de kan, summerade Dolphinscoachen Adnan Chuk efteråt.

Basketligan anno 2017/18 framstår så här långt som rejält jämn och oviss där alla lag är kapabla att slå alla. Dolphins är noterade för fyra segrar och fem förluster. Nästa match spelas på fredag i nästkommande vecka då topplaget Jämtland kommer på besök.

– Jag tycker vi tar steg framåt och att vi är på rätt väg, sa Chuk om det han upplevt hittills.

Norrköping Dolphins - BC Luleå 81-87 (15-17, 20-24, 22-22, 24-27)

Poängen, Dolphins: Joakim Kjellbom 26, Mikael Lindquist 19, Gerry Blakes 15, Abdou Medjedoub 7, Tyrell Green 6, Edvin Stark 6, Tim Schüberg 2.

Publik: 601.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista